حقوق خانواده در انگلیس و ایران

حقوق خانواده در انگلیس و ایران

حقوق خانواده در انگلیس به طور کلی توسط  دولت و قوانین ملی و فرآیندهای قضایی تنظیم می‌شود. در ادامه به شرح برخی قوانین که در رابطه با حقوق خانواده در انگلستان تنظیم شده‌اند، خواهیم پرداخت.

حقوق و مسائل حقوقی خانواده در انگلیس

طلاق و جدایی: قوانین درباره طلاق و جدایی در انگلیس توسط قوانین خانواده تنظیم می‌شوند. برای اقدام به طلاق یا جدایی، باید به دادگاه خانواده مراجعه کرده و  ضمن ارائه درخواست طلاق، دلایل معتبری را نیز برای این تصمیم مطرح کنید.

جهت صدور حکم طلاق، داداگاه باید به این یقین برسد که رابطه بین همسران پایدار نمی‌باشد.

تعیین حضانت و مراقبت از فرزندان: در صورت طلاق یا جدایی، نحوه تعیین حضانت و مراقبت از فرزندان  توسط دادگاه خانواده مورد بررسی قرار می‌گیرد. دادگاه به منافع کودکان توجه می‌کند و تصمیم‌گیری‌ در مورد اینکه کودک با کدام یک از والدین زندگی کند و نحوه دیدار هرکدام از والدین در دادگاه خانواده انگلیس تعیین می‌شود.

تقسیم دارایی: در صورت طلاق یا جدایی، اموال مشترک همسران تقسیم می‌شود. سعی دادگاه بر این است که تقسیم عادلانه و منصفانه‌ای در مورد اموال و دارایی‌ها داشته باشد.

نفقه: در برخی موارد، دادگاه ممکن است تصمیم بگیرد که یکی از همسران به همسر دیگر نفقه پرداخت کند. پرداخت نفقه می‌تواند تا زمانی که شخص بتواند مسائل مالی خودش را تامین بکند و یا ازدواج دیگری داشته باشد، ادامه یابد.

ازدواج و ازدواج همجنس‌گرایان: قوانینی در رابطه با ازدواج و ازدواج همجنس‌گرایان در انگلیس تنظیم شده است. ازدواج می‌تواند بین زن و مرد و یا بین افراد همجنس باشد و حقوق و تعهدات مرتبط با آن توسط قوانین مشخص می‌شوند.

میراث: در صورت فوت یک شخص، قوانینی وجود دارد که تعیین می‌کند اموال آن شخص به چه کسانی تعلق خواهد گرفت.

البته باید ذکر کنیم که اینها فقط برخی از مسائل حقوقی خانواده در انگلیس هستند. همچنین ممکن است بر اساس منطقه جغرافیایی در بریتانیا، تفاوت‌هایی در جزئیات وجود داشته باشد.جدای از این مسئله، قوانین در همه جای دنیا و همچنین در انگلیس مدام در حال تغییر هستند. بنابراین جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد مسائل حقوقی می‌توانید با کارشناسان و وکلای حقوقی موسسه رامش در ارتباط باشید.

حقوق خانواده در ایران و انگلیس2-01

تفاوت ها وشباهت های حقوق خانواده در انگلیس با ایران

حقوق خانواده در انگلیس و ایران ممکن است به دلیل تفاوت در قوانین، نظام حقوقی و فرهنگ هر دو کشور متفاوت باشد. در زیر به برخی از تفاوت‌ها و شباهت‌های اساسی بین حقوق خانواده در انگلیس و ایران اشاره خواهیم کرد.

تفاوت‌ها:

نظام حقوقی: انگلستان از یک نظام حقوقی مشروعیت‌محور استفاده می‌کند، در حالی که ایران از نظام حقوق اسلامی استفاده می‌کند که بر اساس اصول دین اسلام و فقه اسلامی می‌باشد. بنابراین، این تفاوت‌ها در مبانی و مباحث حقوقی مرتبط با خانواده تأثیرگذار خواهند بود.

ازدواج: در انگلیس، ازدواج مدنی (ثبت در دفاتر ثبت ازدواج) و مذهبی (دینی، انجام تشریفات ازدواج توسط کشیش در کلیسا) قانونی است و همسران حقوق و تعهدات حقوقی خاصی نسبت به هم دارند. در ایران تنها ازدواج اسلامی (مذهبی) قانونی است و دارای مقررات و شرایط خاصی است که بر اساس اصول اسلامی تعیین می‌شود.

طلاق: در انگلیس، روش‌های مختلفی برای طلاق وجود دارد، از جمله طلاق اتفاقی، طلاق توافقی و طلاق بدون توافق. در ایران نیز طلاق وجود دارد، اما کلیه رویه‌ها و مراحل طلاق براساس قوانین اسلامی تنظیم شده است.

بیشتر بخوانید: قانون طلاق و انواع طلاق در ایران

در ایران برخی قوانین دینی مانند مهریه، وصیت و … داریم. همچنین در ایران، مردان حقوق بیشتری در مورد امور خانوادگی مانند طلاق و یا محل اقامت فرزند و نحوه نگهداری از وی را دارا هستند. اما در کشور انگلیس، هدف اصلی قانون خانواده، ایجاد تعادل بین زن و مرد است.

در انگلستان، زوجین می‌توانند بدون اینکه دلیل خاصی داشته باشند از یکدیگر طلاق بگیرند. اما در ایران، زوجین فقط می‌توانند از یکدیگر طلاق بگیرند اگر یکی از شرایط زیر وجود داشته باشد:

  • خیانت
  • عدم پرداخت نفقه
  • عدم ثبت ازدواج
  • عسر و حرج

شباهت‌ها:

حضانت فرزندان: هر دو کشور انگلیس و ایران، قوانین و آیین‌نامه‌های به خصوصی برای تعیین حضانت و مراقبت از فرزندان پس از طلاق تبیین شده‌اند. هدف اصلی این مسئله در نظر گرفتن منافع و ایجاد بهترین حالت برای رشد و ترقی فرزند است.

حقوق نفاق و نفقه: در انگلیس، مفهوم حقوق نفاق (نفقه) وجود دارد که به کسب و کار و معیشت و تأمین هزینه‌های زندگی همسر متقاضی پس از طلاق توجه می‌کند. در ایران نیز، مفهوم نفقه برای همسر متقاضی پس از طلاق و جدایی وجود دارد که کاملاً منطبق بر قوانین اسلام می‌باشد.

دعاوی طلاق برای ایرانیان مقیم انگلیس، از قوانین ایران پیروی می‌کند یا قانون انگلیس ؟

قوانین مربوط به طلاق و مسائل خانوادگی برای افراد ایرانی مقیم در انگلیس ممکن است به دو صورت متفاوت اعمال شود، که در ادامه به توضیح آن خواهیم پرداخت.

قوانین ایران: اگر اشخاص ایرانی مقیم در انگلیس قصد اعمال قوانین ایران بر طلاق و دیگر مسائل حقوقی خود داشته باشند، باید با سفارت یا کنسولگری ایران در انگلیس مراجعه کنند. در این صورت، فرایند طلاق و مسائل خانوادگی بر اساس قوانین ایران انجام می‌شود.

قوانین انگلیس: اگر افراد ایرانی ساکن در انگلیس قصد دارند قوانین انگلیس را در مورد طلاق و مسائل خانوادگی اجرا کنند، می‌توانند به دادگاه خانواده در انگلیس مراجعه کنند. د این صورت، فرایند طلاق و مسائل مربوط به آن براساس قوانین انگلیس انجام می‌شود. قوانین و حقوق خانواده در انگلیس ممکن است با قوانین ایران متفاوت باشند.

نکته قابل توجه این است که افراد ایرانی مقیم در انگلیس به مشاوره حقوقی متخصص در زمینه قوانین خانوادگی در انگلیس دسترسی داشته باشند تا در مورد حقوق خود به طور دقیق آگاهی پیدا کنند تا بهترین و مطمئن‌ترین راه حل را برای مسائل خانوادگی خود انتخاب کنند. ما در موسسه حقوقی رامش این امکانات را در اختیار شما عزیزان قرار داده‌ایم.

آیا ایرانیان ساکن انگلیس، قبل از درخواست طلاق، باید ازدواج خود را در انگلیس ثبت کرده باشند؟

برای طلاق افراد ایرانی  مقیم در انگلیس بر اساس حقوق انگلیس، نیازی به ثبت رسمی ازدواج در این کشور نیست. اگر شخص ایرانی در ایران ازدواج کرده و سپس به انگلیس مهاجرت کرده‌است، می‌تواند در انگلیس بر اساس قوانین انگلیسی درخواست طلاق بدهد، بدون اینکه نیاز به ثبت رسمی ازدواج در انگلیس داشته باشند.

دادگاه خانواده در انگلیس این صلاحیت را دارد تا درخواست‌های طلاق از زوج‌های مهاجر را بررسی کند، حتی اگر ازدواج آنها در کشور دیگری صورت گرفته باشد. در بررسی درخواست طلاق، دادگاه خانواده در انگلیس به قوانین خانوادگی تنظیم شده در کشور انگلستان توجه کرده و تصمیم‌گیری‌ها بر اساس آن انجام می‌شود.

بنابراین، در صورتی که شما به عنوان یک ایرانی ساکن در انگلیس قصد دارید از حقوق خانواده انگلیس برای طلاق خود استفاده کنید، نیازی به ثبت رسمی ازدواج قبلی خود در انگلیس ندارید. می‌توانید مستقیماً به دادگاه خانواده در انگلیس مراجعه کنید و درخواست طلاق خود را بر اساس قوانین خانواده در انگلیس ارائه بدهید.

کلام آخر

اگر شما یک مهاجر ایرانی ساکن در انگلیس هستید و یا قصد امسافرت و اقامت در کشور انگلستان را دارید، ما بعنوان بهنرین موسسه حقوقی در انگلیس به شما پیشنهاد می‌کنیم که اطلاعاتی در خصوص قوانین در ایران و انگستان بدست آورید. یکی از ملزومات زندگی آگاهانه و مطمئن در هر کشوری، قطعاً دانستن قوانین وضع شده در آن کشور است. اگر نیاز به مشاوره و یا راهنمایی در خصوص مسائل حقوقی و مهاجرتی از جمله مهاجرت آسان به انگلستان از طریق مهاجرت کاری و یا مهاجرت تحصیلی را دارید، رامش در کنار شما است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up