بریتانیا کشوری جزیرهای در شمال غربی اروپا است که از چهار کشور انگلستان، اسکاتلند، ولز و ایرلند شمالی تشکیل شدهاست. این کشور با بیش از ۲ هزار سال تاریخ، یکی از قدیمیترین کشورهای جهان است. بریتانیا در طول تاریخ شاهد تحولات و تغییرات زیادی بوده است. این کشور در قرون وسطی به یکی از قدرتمندترین کشورهای اروپا تبدیل شد و در دوران استعمار، بر بخشهای زیادی از جهان حکومت کرد.
بریتانیا در قرن بیستم، شاهد دو جنگ جهانی بود که تأثیرات زیادی بر این کشور و جهان گذاشتند. این کشور پس از جنگ جهانی دوم، به یکی از کشورهای پیشرو در زمینه دموکراسی و حقوق بشر تبدیل شد. بریتانیا امروز، کشوری مدرن و پیشرفته است که در زمینههای مختلف از جمله اقتصاد، فرهنگ و سیاست، نقش مهمی در جهان ایفا میکند.
انتخابات در بریتانیا
بریتانیا یک کشور دموکراتیک است و انتخابات در این کشور به صورت سراسری و محلی برگزار میشود. در انتخابات بریتانیا، مردم برای انتخاب نمایندگان خود در مجلس عوام، پارلمان بریتانیا، رأی میدهند. انتخابات سراسری بریتانیا هر پنج سال یک بار برگزار میشود. با این حال، نخستوزیر بریتانیا میتواند در هر زمان که بخواهد، انتخابات سراسری را برگزار کند.
در انتخابات سراسری بریتانیا، رایدهندگان به نامزدهای حزب مورد علاقه خود در حوزه انتخابیه خود رأی میدهند. حزبی که بیشترین رأی را در یک حوزه انتخابیه کسب کند، یک کرسی در مجلس عوام را به دست میآورد.
حزبی که اکثریت کرسیهای مجلس عوام را در اختیار داشته باشد، دولت را تشکیل میدهد و نخستوزیر را تعیین میکند.
احزاب در بریتانیا
احزاب در بریتانیا نقش مهمی در سیاست این کشور ایفا میکنند. این احزاب، سیاستهای دولت را تعیین میکنند و در انتخاب نخستوزیر نقش دارند. در بریتانیا، چهار حزب اصلی وجود دارد که در انتخابات سراسری شرکت میکنند که در ادامه به شرح آنها میپردازیم. به خاطر داشته باشید که احزاب کوچک دیگری هم در بریتانیا فعال هستند اما دراینجا فقط به احزاب اصلی که نقش پررنگتری در انتخابات دارند، خواهیم پرداخت.
- حزب محافظهکار: حزب راستگرای سنتی است که از اقتصاد بازار آزاد، کاهش مالیاتها و سیاست خارجی قوی حمایت میکند. این حزب در انتخابات سراسری ۲۰۲۲، با کسب ۴۱.۸ درصد آرا، اکثریت کرسیهای مجلس عوام را به دست آورد و ریشی سوناک به عنوان نخستوزیر جدید بریتانیا انتخاب شد.
- حزب کارگر: حزب چپگرای سنتی است که از اقتصاد دولتی، افزایش مالیاتها و سیاست خارجی صلحآمیز و همچنین سیاستهای رفاهی حمایت میکند. این حزب در انتخابات سراسری ۲۰۲۲، با کسب ۳۲.۶ درصد آرا، دومین حزب پرطرفدار شد.
- حزب لیبرال دموکرات: حزب میانهرو است که از اقتصاد بازار آزاد و سیاستهای لیبرال اجتماعی حمایت میکند. این حزب در انتخابات سراسری ۲۰۲۲، با کسب ۱۵.۴ درصد آرا، سومین حزب پرطرفدار شد.
- حزب استقلال بریتانیا: حزب راستگرای جدیدی است که از خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا حمایت میکند. این حزب در انتخابات سراسری ۲۰۲۲، با کسب ۸.۴ درصد آرا، چهارمین حزب پرطرفدار شد.
حزب پیروز در انتخابات2022
یکی از کلیدهای اصلی پیروزی محافظهکاران در این انتخابات، تمرکز آنها بر سیاستهای مهاجرتی انگلستان بود. محافظهکاران در طول دوران انتخابات، به شدت بر کنترل مهاجرت تاکید کردند و وعده دادند که تعداد مهاجران به انگلستان را کاهش دهند. این وعدهها با استقبال بخشهایی از جامعه انگلستان که نگران تأثیر مهاجرت بر اقتصاد و فرهنگ کشور بودند، مواجه شد.
حزب محافظهکار در طول مبارزات انتخاباتی خود، وعدههای سختگیرانهای در مورد کنترل مهاجرت ارائه کرد. این حزب وعده داد که تعداد مهاجران غیراروپایی را به میزان ۵۰ درصد کاهش دهد و یک سیستم امتیازدهی جدید برای مهاجران ایجاد کند.
سیاستهای مهاجرتی حزب محافظهکار انگلستان
حزب محافظهکار که حزب حاکم بریتانیا است، در زمینهی مهاجرت، سیاستهای سختگیرانهای را دنبال میکند. این حزب، معتقد است که مهاجرت باید کنترل شود و تنها افرادی که برای بریتانیا مفید هستند، باید اجازهی ورود به این کشور را داشته باشند.
دولت محافظهکار با اعمال قوانینی مانند «قانون خروج از اتحادیه اروپا» و «قانون کنترل مهاجرت» تلاش کرده است تا تعداد مهاجران غیراروپایی را کاهش دهد.
برخی از مهمترین سیاستهای مهاجرتی حزب محافظهکار انگلستان عبارتند از:
- کاهش تعداد مهاجران به بریتانیا
حزب محافظهکار، متعهد به کاهش تعداد مهاجران به بریتانیا است. این حزب، معتقد است که مهاجرت بیش از حد، میتواند تأثیر منفی بر اقتصاد، جامعه و فرهنگ بریتانیا داشته باشد. حزب محافظهکار، تعداد پناهجویان پذیرفته شده را از ۲۵ هزار نفر در سال ۲۰۱۶ به ۴ هزار نفر در سال ۲۰۲۳ کاهش داد.
این حزب در سال ۲۰۱۶، با خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا، یکی از اهداف خود را کاهش مهاجرت از کشورهای عضو اتحادیه اروپا قرار داد. این حزب، معتقد بود که خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا، به کاهش مهاجرت از کشورهای عضو اتحادیه اروپا کمک خواهد کرد.
- افزایش کنترل بر مرزهای بریتانیا
حزب محافظهکار، بر افزایش کنترل بر روی مرزهای بریتانیا تأکید دارد. این حزب، در سال ۲۰۱۹، قانون جدیدی را تصویب کرد که بر کنترل بر مرزهای بریتانیا تأکید داشت. این قانون، به دولت بریتانیا اختیارات بیشتری برای بازداشت و اخراج مهاجران غیرقانونی را میدهد.
- تغییر قوانین مهاجرتی بریتانیا
این حزب، قصد داشت قوانین مهاجرتی بریتانیا را سختگیرانهتر کند تا از ورود مهاجران غیرقانونی به بریتانیا جلوگیری شود. افزایش مجازاتهای مربوط به قاچاق انسان و مهاجرت غیرقانونی از جمله این تغییرات هستند.
برخی از تغییراتی که حزب محافظهکار در قوانین مهاجرتی بریتانیا اعمال کرد به شرح زیر است.
* کاهش تعداد مهاجران کاری
* افزایش سختگیریها برای اخذ پناهندگی
* کاهش تعداد مهاجران از کشورهای خاص
نتیجهگیری
سیاستهای جنجالی ریشی سوناک در حوزه مهاجرت یکی از عوامل اصلی در سقوط محبوبیت او نخست وزیر منتخب حزب محافظه کار هم در افکار عمومی و حتی اعضای حزب محافظه کار بشمار میرود.
سیاستهای مهاجرتی حزب محافظهکار، با انتقاد برخی از گروههای حقوق بشری مواجه شده است. این گروهها معتقدند که این سیاستها، تبعیضآمیز هستند و میتوانند به حقوق مهاجران آسیب برسانند.
ماجرای انتقال پناهجویان به رواندا که بخشی از سیاستهای ضد مهاجرتی ریشی سوناک بود، یکی از اصلیترین دلایل اعتراضات داخلی و حتی در سطح جهانی است. البته ایده اصلی آن از بوریس جانسون نخست وزیر سابق بود اما بدلیل ایراداتی که از سوی حقوق بشر به آن وارد شد به مرحله اجرایی نرسید.
سوناک در پی حل این ماجرا و رایزنی با رواندا است و به دلیل هزینههای گزاف که در این راه کرده است، مورد مخالفت مردم قرار گرفته است. بنابراین یکی از شعارهای انتخاباتی حزب مخافظه کار، برگزاری همه پرسی در مورد خروج از کنوانسیون حقوق بشر و حل ماجرای رواندا با تغییر در قانون آن خواهد بود.
موسسه حقوقی و مهاجرتی رامش به عنوان یکی از بهترین موسسات مهاجرت به انگلستان به شما عزیزان توصیه میکند حتماٌ از راههای قانونی اقدام کنید. وکلای مهاجرتی رامش آماده مشاوره و راهنمایی شما در زمینه مهاجرت کاری به انگلستان و مهاجرت تحصیلی به انگلستان و مهاجرت از طریق سرمایه گذاری به انگلیس هستند.